Pyszna owsianka na zimowe śniadanie

Przepis na pyszną owsiankę. Koniecznie róbcie ją sobie 2-3 razy w tygodniu. Takie śniadanie to samo zdrowie.

Do jej zrobienia potrzebujecie:

płatki owsiane
kaszę jaglaną
mleko roślinne
migdały
rodzynki
orzechy
żurawinę
banany
mandarynki
suszony kwiat chabru i nagietka

Przepis dla singielki. Singiel zapewne potrzebuje trochę więcej. 🙂
2 łyżki płatków owsianych i 1 łyżka kaszy jaglanej, trochę podprażcie na patelni. Chwilę, aż poczujecie orzechowy zapach. Zalejcie wrzątkiem i kilka sekund pogotujcie. Zostawcie na noc. Wieczorem zalejcie też wrzątkiem kilka migdałów. Niech również stoją do rana. Łatwiej się wam obiorą ze skórki. 
Rano wstawiacie owsiankę na płycie i dolewacie trochę mleka roślinnego. Fajnie będzie jej z mlekiem kokosowym. Chwilę niech się to poprzegryza lekko gotując się. 
Owsianka ma być gęsta. 
Przełóżcie do miseczki. Posypcie nagietkiem i chabrem. Dodajcie podsmażone wcześniej banany, orzechy, obrane migdały, rodzynki, żurawinę i mandarynkę lub arbuza. 

Gwarantuję przepyszny smak i radość dla oczu. 

Smacznego. 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *