Przepis na pyszną owsiankę. Koniecznie róbcie ją sobie 2-3 razy w tygodniu. Takie śniadanie to samo zdrowie.
Do jej zrobienia potrzebujecie:
płatki owsiane
kaszę jaglaną
mleko roślinne
migdały
rodzynki
orzechy
żurawinę
banany
mandarynki
suszony kwiat chabru i nagietka
Przepis dla singielki. Singiel zapewne potrzebuje trochę więcej. 🙂
2 łyżki płatków owsianych i 1 łyżka kaszy jaglanej, trochę podprażcie na patelni. Chwilę, aż poczujecie orzechowy zapach. Zalejcie wrzątkiem i kilka sekund pogotujcie. Zostawcie na noc. Wieczorem zalejcie też wrzątkiem kilka migdałów. Niech również stoją do rana. Łatwiej się wam obiorą ze skórki.
Rano wstawiacie owsiankę na płycie i dolewacie trochę mleka roślinnego. Fajnie będzie jej z mlekiem kokosowym. Chwilę niech się to poprzegryza lekko gotując się.
Owsianka ma być gęsta.
Przełóżcie do miseczki. Posypcie nagietkiem i chabrem. Dodajcie podsmażone wcześniej banany, orzechy, obrane migdały, rodzynki, żurawinę i mandarynkę lub arbuza.
Gwarantuję przepyszny smak i radość dla oczu.
Smacznego.